O nama

Obitelj Podolski

Vlasnici Vinarije Podolski nastavili su tradiciju vinogradarstva koju su započeli još njihovi roditelji prije četrdesetak godina na obroncima obližnjeg vinorodnog Kalnika. Zbog njihova preseljenja u drugi grad prestali su obrađivati vinograd, ali usađena ljubav prema vinovoj lozi nije prestajala tinjati u njihovom sinu Zdravku koji je odlučio zajedno sa vlastitom pokrenuti ozbiljnije bavljenje proizvodnjom vina. Tako je 2003. osnovana Vinarija Podolski čija se godišnja proizvodnja kreće do 100 000 litara. U tu svrhu kupljena je najmodernija oprema za preradu grožđa, a u pripremi je izgradnja novog podruma uz sami vinograd sa uređenom kušaonicom i restoranom što bi pridonijelo povećanju turističko-ugostiteljske ponude cijeloga kraja.

Proizvodnja vina nemoguća je bez istinske ljubavi prema tom poslu. Ona je usađena kćeri i sinu, najmlađim članovima obitelji Zdravka Podolskog. Obitelj stručno nadzire sve faze u uzgoju vinove loze i proizvodnji vina, te strojnu obradu vinograda i druge tehničke poslove.

Znanstvenici kažu ako razgovarate sa cvijećem kojega uzgajate i iskazujete mu svoju ljubav i poštovanje ono će vam vratiti prekrasnim cvjetovima i opojnim mirisom. Obitelj Podolski uložila je svu svoju veliku ljubav prema vinovoj lozi, a ona joj to vraća.

Dokaz nam je njihovo vino. Na Vama je samo da ga probate!